6 tévhit a biztosítóval kapcsolatban

  1. Ha kárt okoznak az autódban, NEM az okozó fogja bejelenti a károkozást a biztosítójánál, hanem Neked, mint károsultnak kell. Szükséged lesz hozzá a kék-sárga baleseti bejelentőre, melyet kitöltöttetek az okozóval és melyen a megjegyzés rovatban Ő elismeri, hogy hibás a balesetben.
  2. A szemle helyszínét nem a kárszakértő határozza meg, hanem TE. Neki kutya kötelessége az általad, a kárbejelentésnél megadott helyszínre kimenni. Persze megbeszélhető egy másik helyszín is, ha az Neked is megfelel.
  3. Nem vagy köteles türelmesen várni, ha egy héten belül nem jelentkezik a kárszakértő. Papírforma szerint 72 órán belül hívnia kell.
  4. A kárszakértő nem akar Neked rosszat! Általában korrektül méri fel a kárt, jegyzőkönyve alapján a régi állapotába lehet visszaállítani az autót.
  5. A szervíz részéről nem evidencia, hanem nagyvonalú gesztus, hogy átvállalja, hogy a biztosító neki és nem Neked fizeti ki a kárt. Ők sem szeretnek hónapokat várni a pénzükre.
  6. Nem kell belenyugodnod, hogy két hónap eltelt és még nem kaptad meg a pénzedet. Tessék zaklatni őket valamilyen úton-módon! 
%d bloggers like this: