Izirájder, immobilájzer vagy mi a csuda?

Egy érdekes esetünk volt a múlt héten, tanulságképpen leírom:

Ismerős telefonált, hogy lent nyaral a Balatonon, sehogy nem akar indulni az autója, rá se indít az önindító, pedig akkumulátort is cseréltek. A szomszédok is adták a tanácsokat, de sehogy nem működik.Mi lehet a baj?

Összedugtuk a fejünket, hogy autómentővel menjünk, amin levisszük a csereautót és váltjuk az autókat vagy pedig a csereautóval induljunk útnak, aztán ott betoljuk a másikat és hazajövünk vele. Itthon pedig megnézzük, mi a baj.

Az utóbbit választottuk. Szid leviharzott a Puntóval a magyar tengerhez, megkereste a beteg autót gazdájával együtt. A tulajdonos ismét elmondta az összes sikertelen próbálkozásának történetét, aztán átadta az autó kulcsát kedves kollégánknak. Vagyis a kulcs fém részét. Ugyanis azt elfelejtette nekünk mondani a telefonba, hogy szétesett a kulcs, a műanyag részeket elrakta a fiókba. (Szerencsére nem dobta ki!)

Szid egyszerre tudta, mi a hiba. A kulcs szoros tartozéka ugyanis az immobiliser, más néven indításgátló. Ennek hiányában nem lehet indítani az autót. Ez tartalmazza ugyanis azt az integrált áramkört, ami a motorvezérlővel kommunikál és “megengedi” az indítást. Az 1995 után gyártott autókat már ezzel a módszerrel gyártották, tehát úgy, ahogy a filmekben látjuk,  a kormány alatt két vezeték összedugásával nem lehet elindítani.

Tehát ha 20 évesnél fiatalabb autód van, akkor annak a kulcsában is van ilyen beépített indításgátló, ennek sérülése, elvesztése is okozhatja, hogy nem indul az autó. Ez is jusson eszedbe, ha ilyen helyzetbe kerülsz.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

%d bloggers like this: